Facebook hozzászólás
916

HÁZI DUPLA CSOKIS KAKAÓS CSIGA

Laktató uzsonnák Marton Adrienntől – 2.

Marton Adrienn gasztroműsorvezető saját bőrén tapasztalja meg, hogy elkezdődött az iskola. Két iskoláskorú fia szerencsés helyzetben van, olyan tízóraikkal és uzsonnákkal indítja őket el, amit érdemes nekünk is kipróbálni.

HÁZI DUPLA CSOKIS KAKAÓS CSIGA

Hozzávalók (10 darabhoz): 50 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 dl tej, 1 db tojás, 25 g élesztő, 2 ek kakaópor, 2 ek olaj, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek cukor, 1 csipet só.
Dupla csokis kakaós tekercs. Fotó: KRQ Communications
Dupla csokis kakaós tekercs. Fotó: KRQ Communications
Elkészítés:
1. Langyosítsuk fel a tejet és morzsoljuk el benne a friss élesztőt, adjunk hozzá egy kis cukrot, majd hagyjuk felfutni.
2. A lisztet szitáljuk át egy tálba, adjuk hozzá a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat, majd jól dolgozzuk el. Készítsünk a tésztánk közepébe egy lyukat és tegyük bele a tojást és a felfuttatott élesztőt.
3. Alaposan dagasszuk meg, gömböt formázva belőle és tegyük egy kilisztezett tálba, letakarva, meleg helyen 1 órán keresztül duplájára kelesszük.
4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A megkelt tésztánkat enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtsuk ki, kenjük meg étolajjal, majd egyenletesen szórjuk meg a cukrozott kakaóval.
5. A téglalap kisebbik oldaláról kezdve tekerjük fel szorosan a tésztát. Egy vékony cérna vagy damil segítségével a tekercs alá nyúlunk és keresztezve elvágjuk a tésztánkat. Ezzel a technikával nem fognak a fekete – fehér rétegek elmosódni és  m megmaradnak a csigaformák.
6. A csigákat az előkészített tepsibe fektetjük egymástól egy kicsit távolabb. Letakarva addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik, ez kb. 20-25 perc. 180 fokon 20 perc alatt légkeveréses programon megsütjük őket.
7. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Laktató uzsonnák-sorozatunk előző részét IDE KATTINTVA olvashatjátok.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!