FELFEDEZŐ
Meseország egy karnyújtásnyira
Most, hogy a nyár és a strandszezon a végéhez értünk, egyre többen vágyunk másfajta kikapcsolódásra, akár egy vadregényes erdei vagy hegyi túrára is. Egy ilyen kiruccanáshoz tökéletes célpont Szlovénia! Ez, a mindössze kétmilliós lakosságú kis ország a magyar turisták előtt még jórészt ismeretlen, pedig igazi kincsesbánya az érintetlen természet kedvelőinek. Tízezer barlangnak ad otthont, 27 ezer kilométernyi folyó és patak szeli át, és a területe több mint felét erdőségek fedik.
[/vc_column][/vc_row]
Szlovénia tehát mindenkinek jó választás, aki relaxálni, túrázni, bulizni vagy sportolni szeret. És mindenki másnak is, aki kedveli a változatosságot, az ismeretlent, a felfedezetlent – mindössze egy országhatárnyira tőlünk.
Medvehagyma és csibe, azaz az ízek netovábbja
„Szóval, azt hiszem, ebbe az ételbe (majdnem gondolkodás nélkül) minden finomságot beletettem. A medvehagymának eleve szezonja van. A gombát imádom a fehérborral. A bársonyos tört burgonyáról csak annyit, hogy a meglátni és megszeretni kategóriájába tartozik. A burgonyáról, azért még annyit, hogy ezt a köretet, szlovén kollégáktól lestem el. Lényegében tört burgonya, ami leves (levesben főtt) zöldségekkel együtt kell összetörni, illetve ez adja meg a „bársonyos” ízvilágát.” Így ajánlotta húsvéti receptjét az őrülten jó ételek szakértője.
Hozzászólás zárolva.