Mi a betegsége? Ezzel a vitaminnal gyógyulhat meg!
Annyi vitamin van, hogy legtöbben csak nagyon nehezen tudunk kiigazodni: mit is lenne érdemes szednünk vagy természetes úton bejuttatni szervezetünkbe. Milyen betegségre melyik a leghatásosabb vitamin?
Depresszióra a legjobb a kalcium és magnézium, amelyek szükségesek az idegrendszer megfelelő működéséhez. Ezen kívül rendkívül jó hatású a B-vitamin is, amely az agyműködést serkenti.
Kálciumot leginkább a tejtermékekből nyerhetünk, valamint olajos magvakból, magnéziumot pedig halból, gyümölcsökből, gabonafélék héjából és hüvelyesekből vonhat ki testünk.
Ha Ön allergiás, akkor szintén a kalcium és a magnézium a megoldás, valamint a C-vitamin, amely gátolja a szervezetben a hisztamin képződését.
Ha a Candidával gyűlik meg a baja, akkor nyúljon az évszázadok óta ismert növényhez, az aloe verához, amely helyreállítja az emésztőrendszer működését, a gombáknak kedvezőtlen életfeltételeket biztosít. Nem véletlen, hogy az egyiptomiak úgy nevezték ezt a húsos levelű növényt mint a halhatatlanság forrását. Fogyaszthatja csepp, illetve ital formájában is, de talán az a legjobb, ha otthon, cserépben is tart egyet, ugyanis ha felvágja a levelét, a kibuggyanó folyadékkal hatásosan kezelheti sebeit, amelyek így gyorsabban gyógyulnak.
A gyakori, égető vizelés többek között a hólyaghurut tünete. Könnyítheti és gyorsíthatja a betegség lefolyását, ha sok C-vitamint fogyaszt! A magyar "találmány" aonban nemcsak a citrusféllékben van jelen nagy mennyiségben, mint elsőre gondolnánk! A paradicsom, káposzta, saláta és a paprika is jó szolgálatot tehet!
Nagyon sok nő szenved a menopauzával járó hőhullámoktól. Ha meg szeretne szabadulni, vagy legalább mérsékelni szeretné a kellemetlen tüneteket, akkor fogyasszon káliumot!
Kálium minden élelmiszerben megtalálható kisebb-nagyobb mennyiségben, de elsősorban a növényi anyagok bővelkednek bennük. Nemcsak a klimax okozta tünetek ellen jó, hanem az idegrendszernek, valamint az izomműködésnek is jót tesz.
A visszérbetegeknek leginkább az E-vitamin ajánlott, ugyanis védi az érfalakat, és általában lassítja az öregedési folyamatokat. A legtöbb E-vitamin a növényi olajokban van, így ha sok olívaolajat, tökmagolajat, búzacsíra- vagy napraforgóolajat viszünk be szervezetünkbe, akkor E-vitaminból is nagy adagot kapunk.
Hozzászólás zárolva.