Egy gourmet fogás, amiről még soha nem hallottál
Mi az a Székely Szusi?!
Igazi gasztronómiai szenzáció: a székely konyha jellegzetes ízei a japán konyhaművészet hagyományos ételével, a szusival léptek frigyre egy belvárosi étterem megújult kínálatában. Mi is megkóstoltuk, s nem csalódtunk. Igazi kulináris kalandban volt részünk.
A négy ízben készített székely szusit Aranyhal, Nádszálkisasszony, Ludas Matyi és Kiskanász fantázianéven elnevezett változatban is megkóstolhatjuk: az aranyhalban például füstölt pisztrángot, tormát, sült tojást, spenótot és kelkáposztát találunk, míg a Ludas Matyi sült libamájjal, puliszkával, szilvás hagymalekvárral és római salátával idézi meg japán köntösben a székely ízeket.
Mi jöhet még a székely szusi után?
A fúziós konyha következő állomásai Olaszország és az Amerikai Egyesült Államok lesznek, árulják el az étterem tulajdonosai. De akik inkább a hagyományos konyha hívei, azok sem fognak csalódni: tavaszra és nyárra az étterem séfje által megálmodott ételkreációikban megjelenik a kapor, mint jellegzetes ízvilágú, üdítően friss fűszer és gyógynövény, ami kirobbanó és jellegzetes zamatával igazán különlegessé teszi ételeket.
Egy-két kedvenc az étlapról
Az új étlapon a kaprosan készített ételek közül nagyon ízlett a pisztráng mellé kínált különleges tökfőzelék, illetve a vásárhelyi édes tejföllel készített túrógombóc, amit akácmézes kaporfagylalttal bolondítanak meg. Az ételek mellé Erdély és a Kárpát-medence válogatott borait szolgálják fel, de különleges zöldségpárlatokat, pálinkákat, hagyományos és ízesített erdélyi söröket is kóstolhatunk.
Hozzászólás zárolva.