MI TEHET A TUDATOS VÁSÁRLÓ?
Mikromérgek és klímaváltozás
Táplálkozásunk egyik alapvető nyersanyagát a gabonák adják, a felmelegedő éghajlat kapcsán azonban felmerül a kérdés, hogy milyen káros hatások érhetik a gabonatermésünket és a szervezetünket. A Laboratorium.hu Ésszel a kosárba! cikksorozatában a mikotoxinokkal foglalkozik. Mire kell figyelni a vásárláskor?
[/vc_column][/vc_row]
Törvényesített jó íz
Milyen hatással vannak a pálinka ízére és élvezeti értékére a jogszabályi előírások? Másképp fogalmazva: előfordulhat-e, hogy ugyan egy párlat mindenben megfelel a törvényi előírásoknak, az ital mégis nagyon rossz? Hogyan segíthetnek ebben a vizsgálatok? A Laboratorium.hu legfrissebb összeállításából kiderül…
Mit tehet a tudatos vásárló?
- Csak ellenőrzött forrásokból vásároljunk!
- Figyeljük a választott termék feliratozását!
- Nézzük meg, melyik országból érkezett: esetleg az EU-n kívülről jött?
- Informálódjunk különböző hírforrásokból az időszakos szennyezettségekről!
- Tartsuk be az élelmiszeripari, fogyasztói előírásokat!
Növényvédő szerek az élelmiszerekben. Megesszük a csomagolást? Az utolsó szó a mikrobáké. Doppingolunk, és nem is tudunk róla? A részleteket itt olvashatjátok!
Hozzászólás zárolva.