Nőtt a barna kenyér kedveltsége
A kenyér legalapvetőbb és legnépszerűbb élelmiszereink egyike. A rendszerváltás óta a háztartások élelmiszer-, így kenyérvásárlási szempontjai is folyamatosan alakulnak, s abban egyre nagyobb szerepet kap az egészségtudatosság. Míg 1989-ben még heti hat alkalommal fehér kenyér került a magyar családok asztalára, és csupán egyszer barna kenyér, addig ma már heti két alkalommal fogyasztanak honfitársaink barna kenyeret. A mindennapi kenyér és pékáruk fő beszerzési forrását a lakóhelyhez közeli kis önkiszolgáló üzletek jelentik, de a szakosodott boltok, így pékségek és kenyérboltok is a korábbiaknál több vásárlót látszanak vonzani.
A ma már számos üzletben elérhető bioélelmiszerek közül ökológiai gazdálkodásból származó alapanyagokból sütött biokenyeret közel minden harmadik biotermék-vásárló fogyaszt.
Hozzászólás zárolva.