Facebook hozzászólás
163

Rákot okoz a kóla?

A kutatók ismét kongatják a harangot: a cukortartalmú üdítők rendszeres fogyasztása egy friss tanulmány szerint növeli a rák – különösen a hasnyálmirigyrák – kialakulásának kockázatát.

A Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention című szaklapban publikált kutatás szerint azok az emberek, akik legalább napi két ilyen üdítőt fogyasztottak, gyakrabban betegedtek meg hasnyálmirigyrákban, mint azok a társaik, akik tartózkodtak az ilyen frissítőktől. A kockázat a statisztikák szerint 87 százalékkal magasabb, mint azoknál, akik egyáltalán nem ittak ilyesmit.

A kutatók arra gyanakszanak, hogy a magas cukortartalom miatt megemelkedik a szervezet inzulinszintje, ami a rákos sejteket növekedésre készteti. A publikáció azt is kiemeli, hogy ezt a hatást a gyümölcsleveknél nem tapasztalták, csakis a cukros üdítőknél.

A fent említett kutatást Szingapúrban végezték 60 ezer ember részvételével 14 éven keresztül. Mindannyiukat rendszeres vizsgálatnak vetették alá az évek során, és az étkezési szokásaikat, az életkörülményeikre vonatkozó adatokat is feljegyezték és értékelték.

Forrás: msn.de



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!