Receptek és irodalom Ugron Zsolnától
A Hét évszak – receptek és történetek című kötetben a szerző hét nagy fejezetben 7-7 receptet ajánl mindazoknak, akik szeretnék egy igazi, hagyományos ételsorral elkápráztatni vendégeiket. A szellemi felfrissülésről pedig 7 új novella gondoskodik.
Ugron Zsolna az Úrilányok Erdélyben című könyvével vált ismertté – az önéletrajzi ihletésű, szellemes, anekdotákkal és receptekkel fűszerezett regény az elmúlt évek egyik bestsellere volt. Később a fiatal írónő főzőműsorban is népszerűsítette az erdélyi konyha alapjain nyugvó, de a 21. század igényeihez igazított receptjeit, most pedig első ízben tárja az olvasók elé írott formában is kedvenc ételeit.
A Hét évszak – receptek és történetek c. kötetben a szerző hét nagy fejezetben 7-7 receptet ajánl mindazoknak, akik szeretnék egy igazi, hagyományos ételsorral elkápráztatni vendégeiket. Ízig-vérig mai, praktikus és használható receptgyűjtemény ez a könyv, hiszen az egyes fejezetekben szereplő hét-hét fogás akár kettesével-hármasával párosítva is felhasználható, az ételek egy része jó előre elkészíthető, emellett alapanyagok, főzési eljárások és szezonalitás tekintetében is a 21. századi háziasszony lehetőségeihez, igényeihez igazította őket a szerző. Hét évszak – hét hangulat, az év hét időszaka, hét különböző stílusú menüsor. Ahogyan Ugron Zsolna írja: „ha tetszik, minden napra egy, ha tetszik, a sárkány hét fejét etetni, ha tetszik, egy-egy lépcsőfok a hetedik menyországig, vagy éppen egy hetedhét országra szóló lakomához.”
A kötetet hét exkluzív, csak ebben a kötetben olvasható Ugron Zsolna – novella, valamint szemet gyönyörködtető fotók egészítik ki.
Hozzászólás zárolva.