Facebook hozzászólás
476

ÉLET A JAVÁBÓL!

Több mint 100 kalandos borút a Zöldveltelinitől a Rizlingig

Régi bortermelő hagyományokra támaszkodnak az alsó-ausztriai borászok, miközben az innováció útját járják. Jól ismerik a vidék kitűnő termőtalaját, mely leginkább a Zöldveltelini, a Rajnai Rizling, a Fehér Burgundi és a Chardonnay fajtáinak kedvez, de termelnek Piros Veltelinit, Rothgipflert és Zirfandlit is, melyek a heurigerekben, azaz a helyi, hagyományos borozókban ízlenek a legjobban. Ismerkedjünk meg Alsó-Ausztria varázslatos tájaival, vendégszeretetével, és persze a 24 Borősz néhány programjával.

Weinherbst, Wachau, Kép: sajtóanyag
Weinherbst, Wachau, Kép: sajtóanyag

Kulináris kalandok, borkóstolók, túrák és mulatságok várnak a 24. Borőszön. Egészen novemberig varázslatos időszak köszönt be Alsó-Ausztriába. A helyiek több ezer turistával közösen a bort és a gasztronómiát ünneplik. Kerékpárral vagy túrabakancsban is látogatható a 8 borvidéket magába foglaló őszi rendezvénysorozat, az ún. Weinherbst. Most mutatok néhány tippet!

[/bs-text][/vc_column][/vc_row]





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!