Varázsoljon felejthetetlen ízeket a teppan yakival!
A teppan yaki egy hagyományos japán ételkészítési mód. Maga a szó a teppan=vaslap és a yaki=grillezett szavakból áll össze. Észak-Amerikában „hibachi”-nak is nevezik és nagyon kedvelt formája a steak készítésnek.
A rozsdamentes acél felület 50-250 fok között a beállított értéknek megfelelően egyenletesen melegszik fel, így a teljes felület használható grillezésre. Az ételek felülete a magas hőmérséklet miatt azonnal bezáródik, így nincs vitamin- és ásványi anyag veszteség, az ízek és színek természetesek maradnak. Az ételek nem veszik át egymás illatát, ízét.
Japánban tipikusan marhahúst, rákot, csirkét és mindenfajta zöldséget készítenek a teppan yaki-n. Leggyakrabban szójacsíra olajat használnak, mivel ez az olajfajta tűri a legmagasabb hőmérsékletet.
Japánban először 1945-ben nyílt teppan yaki étterem és elsősorban a külföldiek körében vált közkedveltté, nem csak az elkészített ételek íze miatt, hanem maga a „show” miatt is, amit a séf mutat be mintegy látványkonyhaként.
Az Egyesült Államokban 1964-ben nyitott az első teppan yaki étterem, New Yorkban.
A teppan yaki szintén kedvelt ételkészítési forma Tajvanon és ez adta az inspirációt a nálunk is ismert mongol barbecue-nak.
A teppan yaki legfőbb érdekessége, hogy az étel készítése és elfogyasztása egy helyen történik.
Így jó ötlet otthoni vendéglátáshoz is: nincs szükség másra, mint vékony csíkokra vágott zöldségre, húsra, halra. A megsült falatokhoz kínálhatunk különböző szószokat (babpüré, szezámos, gyömbéres, édes-savanyú), a vendégek belemártogatják a falatkákat és máris kész a különleges party.
A Küppersbusch idei újdonsága a Teppan Yaki!
45 cm széles VarioLine elem, amely tetszőlegesen összeépíthető más főzőlapokkal. A rozsdamentes grill felületet fekete üvegkerámia keret fogja körbe, ezen találhatók a kezelőgombok. Két, külön kapcsolható grill felülettel rendelkezik, kisebb illetve nagyobb adagok gazdaságos grillezéséhez, egyenként 1.500W teljesítménnyel.
A hőmérséklet fokozatmentesen szabályozható 70-260 fok között, az odaégés automatika gondoskodik arról, hogy a készülék a felforrósítás után egy előre beállított fokozaton üzemeljen tovább. Kikapcsolás után a maradék hő kijelzés gondoskodik biztonságunkról.
Hozzászólás zárolva.