A párizsis zsömlén túl
Isteni piknik szendvicsek
Úgy tűnik, jó idő lesz a hosszú hétvégén, biztosan sokan mentek kirándulni. A túra fénypontja pedig kétségtelenül az, amikor elérve az úti célt, leheveredünk a plédünkre és elfogyasztjuk az otthon elcsomagolt elemózsiát.
A tojásos szendvics örök favorit, ezt a változatot pedig az avokádó és a görög joghurt teszi még izgalmasabbá.
Avokádós-tojássalátás bagett
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 20 dkg görög joghurt
- 1 ek majonéz
- 1 teáskanál kapor (szárított is jó)
- 1 bagett, 4 egyenlő darabra vágva
- maréknyi rukkola (vagy más saláta)
- 2 paradicsom, vékonyra szeletelve
- 1 avokádó, hámozva és vékonyan felszeletelve
- só, bors
Elkészítés:
Főzd meg a tojásokat. Ha kihűlt, vágd apró kockára.
Egy tálban keverd el a tojást a görög joghurttal, majonézzel, kaporral, sóval és borssal.
A bagettek aljára tegyél salátát, rá a paradicsomot, avokádót, majd jöhet a tojás. Érdemes alufóliába csomagolni, hogy ne maszatoljon.
Végezetül jöjjön egy finomság az édeszájúaknak.
Mogyoróvajas-banános szendvics
Hozzávalók:
- 2 ek mogyoróvaj
- 1 banán felkarikázva, vagy hosszában darabolva
- 2 szelet szendvics kenyér
- 1 ek méz
Elkészítés:
Kenj egy-egy evőkanál mogyoróvajat mindkét kenyérre. A banánokat pakold az egyik szeletre és csorgasd rá a mézet. Fedd le a másik szelet kenyérrel. Ha még extráznád, egy forró serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát.
Hozzászólás zárolva.