Facebook hozzászólás
2 591

A párizsis zsömlén túl

Isteni piknik szendvicsek

Úgy tűnik, jó idő lesz a hosszú hétvégén, biztosan sokan mentek kirándulni. A túra fénypontja pedig kétségtelenül az, amikor elérve az úti célt, leheveredünk a plédünkre és elfogyasztjuk az otthon elcsomagolt elemózsiát.

A tojásos szendvics örök favorit, ezt a változatot pedig az avokádó és a görög joghurt teszi még izgalmasabbá.

Avokádós-tojássalátás bagett

Hozzávalók: 
  • 8 tojás
  • 20 dkg görög joghurt
  • 1 ek majonéz
  • 1 teáskanál kapor (szárított is jó)
  • 1 bagett, 4 egyenlő darabra vágva
  • maréknyi rukkola (vagy más saláta)
  • 2 paradicsom, vékonyra szeletelve
  • 1 avokádó, hámozva és vékonyan felszeletelve
  • só, bors
Tojássalátás bagett Fotó: Pinterest
Tojássalátás bagett Fotó: Pinterest
Elkészítés:

Főzd meg a tojásokat. Ha kihűlt, vágd apró kockára.
Egy tálban keverd el a tojást a görög joghurttal, majonézzel, kaporral, sóval és borssal.
A bagettek aljára tegyél salátát, rá a paradicsomot, avokádót, majd jöhet a tojás. Érdemes alufóliába csomagolni, hogy ne maszatoljon.

 

Végezetül jöjjön egy finomság az édeszájúaknak.

Mogyoróvajas-banános szendvics

Hozzávalók:
  • 2 ek mogyoróvaj
  • 1 banán felkarikázva, vagy hosszában darabolva
  •  2 szelet szendvics kenyér
  • 1 ek méz 
Mogyoróvajas-banános szendvics Fotó: Pinterest
Mogyoróvajas-banános szendvics Fotó: Pinterest

 Elkészítés: 

Kenj egy-egy evőkanál mogyoróvajat mindkét kenyérre. A banánokat pakold az egyik szeletre és csorgasd rá a mézet. Fedd le a másik szelet kenyérrel. Ha még extráznád, egy forró serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát. 

 

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!