Facebook hozzászólás
2 332

Trüffeltől a tekercsig

Pazar avokádós receptek

Az avokádó telítetlen zsírsavai rendkívül jó hatással vannak a szív- és érrendszerre, emellett a termés B- és C-vitamint is tartalmaz – azaz nemcsak egészséges, hanem finom is. Hoztunk nektek néhány receptet.

avokádó, recept, főzés, avocado, recipe
(Fotó: Pinterest/Taste Of Home)

Kecskesajtos avokádó trüffel

Hozzávalók:

  • 1 csomag lágy krémsajt
  • 60 g reszelt sajt
  • 30 g friss kecskesajt
  • 1 zúzott fokhagymagerezd
  • 1 teáskanál reszelt lime héj
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • fél teáskanál chili por
  • negyed teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kisebb póréhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál friss koriander aprított
  • 3 közepesen érett avokádó
  • 1 evőkanál lime juice
  • 260 g tökmag (nyújtófával kissé megtörve)
  • alternatív tálaláshoz: egy csomag ropi

Elkészítés:

  1. Egy kis tálban keverd össze a sajtokat, a fokhagymát, az olajat, a chili port és a borsot. Keverd hozzá a póréhagymát és a koriandert, majd hűtsd egy órán át, vagy amíg meg nem szilárdul.
  2. Kanalazz ki golyókat az avokádóból, rakd egy tepsire, majd locsold meg a lime levével! Minden golyó köré képezz egy külső réteget a sajtkeverékből, majd forgasd tökmagba! Tálalásig tartsd a hűtőben.
  3. „Evőpálcikaként” szúrj a golyókba ropit!

 

Garnélás avokádósaláta

avokádó, recept, főzés, avocado, recipe
(Fotó: Pinterest/Taste Of Home)

Hozzávalók:

  • fél kg hámozott, főtt garnélarák, durvára aprítva
  • 2 magozott, apróra vágott szilva paradicsom
  • 2 apróra vágott zöldhagyma
  • 30 g finomra vágott lilahagyma
  • 1 magozott és darált jalapeno paprika
  • 1 magozott és darált serrano paprika
  • 2 evőkanál friss aprított koriander
  • 2 evőkanál lime juice
  • 2 evőkanál fűszerezett rizsecet (vagy más karakteres ecet: borecet pl.)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál adobo fűszer (só, bors, római kömény, fokhagyma, oregánó, füstsó, paprika, chili)
  • 3 közepesen érett avokádó, hámozva és kisebb kockára vágva
  • lime szeletek
  • salátalevelek

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót keverj össze egy nagy tálban, majd hagyd állni egy órát, hogy az ízek összeérjenek!
  2. Az elkészült fogást tálald salátaleveleken.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!