Facebook hozzászólás
5 658

5 szuper reggelizőhely Balatonakarattyától Tihanyig

Nyaralás alatt egyre többen engedik meg maguknak, hogy egy hangulatos kávézóban, pékségben reggelizzenek barátok vagy családtagok társaságában. Éppen ezért sorra nyílnak a jobbnál jobb reggelizőhelyek a Balaton partján is. Mi most, kedvcsinálóként öt kedvenc helyünket mutatjuk be.

G&D pékség és kézműves cukrászda
a Szó-fivérek, a cukrász Gellért és a pék Dániel fantasztikus cukrászdája Balatonkenesén. ( Fotó: László Krisztina)

Nagyi kamrája Balatonalmádi
Balatonalmádi központjában található a finomságok kicsiny boltja, ami pont olyan kínálattal rendelkezik, mint egy gondoskodó nagymama spájza. Lekvárok, szörpök, házi kolbász, a legfinomabb balatoni borok helyi termelőktől és néhány külföldi finomság – olasz tészták, csokik, kávék, szerb ajvar -sorakoznak a polcokon. A Lipóti pékség minőségi kenyereiből, péksüteményeiből fantasztikus szendvicseket készítenek reggelire, a vendég maga döntheti el, mi kerüljön bele. Joghurttal, egyéb tejtermékekkel és persze finom kávéval is kezdhetjük itt a napot. Szép idő esetén az üzlet előtt felállított asztaloknál fogyaszthatjuk el őket, ha esik az eső, behúzódhatunk a hangulatos belső térbe.

Nagyi kamrája
Ez a vendéglátó egység tényleg olyan, mint egy gondoskodó nagymama kamrája. ( Fotó: Instagram)

Karolina Kávéház Balatonfüred
A kávéház szóról a habos sütemények, az illatozó kávécsodák jutnak az eszünkbe. Szarvasgombás rántotta, vagy kacsamájpástétomos házi kenyér nem annyira. Reggelente pedig ezek a legkedveltebb fogások a Karolina Kávéházban. Sőt, a 9 órás nyitás után egész nap kérhetünk a Karolina híres házi finomságaiból. A tojásételek többféle variációban kerülnek terítékre, a szarvaskolbásztól a vargányáig számtalan ízesítéssel kínálják őket. Házi különlegességeik közé tartozik a grillezett libamáj kalácscipóban, eperlekvárral, a kacsamájpástétom házi kenyéren és a grillezett pestós, füstölt lazacos ciabatta is. A kolbász, a füstölt májas és a padlizsánkrém is a ház saját terméke. A vargánya Erdélyből jön, a 100% húsból készült virslit Tihanyban készítik, a túró és a tejföl a Tekeresvölgyi Családi Birtokról érkezik.

Paletta – Tihany
A Tihany főutcáján található reggelizőhely delikátbolt is egyben. Vonzó kínálata szinte minden betérőt embert magával ragad.  Egy  kiadós reggeli után senki sem távozik üres kézzel.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

A hideg 5 jótékony hatása a szervezetre

Amikor véget ér a nyár és beköszönt a hűvös időszak, hajlamosak vagyunk elbújni előle a fűtött, meleg szobában, a…

Az éltető folyadék, avagy elő a szódagépet!

A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele elengedhetetlen az emberi test optimális működéséhez. Szervezetünk nagy…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!