Facebook hozzászólás
182

A legegyszerűbb és legfinomabb almás receptek

Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs: ízletes, zamatos és szinte minden bajra jó. Ráadásul télire is elrakható, bár mindenképpen csak a teljesen épeket tároljuk. A benne található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, ballasztanyagok igen jótékonyan hatnak a szervezetre. Bélfertőtlenítő: elpusztítja a baktériumokat, csökkenti a gyulladást. Receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el.

Az almát először mossuk meg. Érdemesebb hámozottan készíteni. Vágjuk ki a magházat, és minden darabot vágjunk 8-12 szeletre. Az alma gyorsan barnul, ezért máris tegyük 2%-os (2 dkg/liter) citrom- vagy borkősavas oldatba. Ebben 15 percig áztassuk, majd terítsük szét az aszalólemezen. Kezdjük az aszalást kb. 45 C-os hőmérsékleten, majd fokozatosan felvihetjük 70 C-ig. Az alma 3-4 nap alatt aszalódik meg, ezután papírzacskóban tarthatjuk. A héját is megszáríthatjuk, télen kitűnő ízű teát főzhetünk belőle. Az időskori bélrenyheségre különösen jó hatású.

Almakrémleves

Hozzávalók:

5 alma, darabka fahéj,

5 szem szegfűszeg, 3 dl tej,

2 dl tejszín, 1 citrom héja,

0,2 dl citromlé, cukor.

Elkészítése:

A meghámozott almák magházát eltávolítjuk, s cukorral, valamint a fűszerekkel ízesített 2 dl vízben felrakjuk főni. Ha az alma megpuhult, levesszük a tűzről, a fűszereket eltávolítjuk, hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, kézi mixerrel turmixoljuk össze. Citromlével ízesítjük. Hidegen tálaljuk.

Berlini máj

Hozzávalók:

60 dkg sertésmáj, 2 dl olaj,

2 dkg liszt, bors,

1 dkg fűszerpaprika, 40 dkg alma,

őrölt fahéj, 5 dkg vaj, 5 dkg cukor,

1 dl félszáraz fehérbor.

Elkészítése:

A felszeletelt májat megborsozzuk és paprikás lisztbe forgatjuk. Kevés forró olajon mindkét oldalát pirosra sütjük, majd a szeleteket félretesszük. Teflonedényben a felolvasztott vajon cukrot pirítunk, rárakjuk a megmosott és cikkekre vágott almát. Megszórjuk őrölt fahéjjal, és két perc sütés után felengedjük a fehérborral. Vigyázzunk, hogy az alma ropogósra sült maradjon. Bő olajban sült szalmahagymát és burgonyapürét adhatunk hozzá.

Alma pongyolában

Hozzávalók:

1 kg alma, 15 dkg liszt,





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!