A legegyszerűbb és legfinomabb almás receptek
Az alma a legnagyszerűbb gyümölcs: ízletes, zamatos és szinte minden bajra jó. Ráadásul télire is elrakható, bár mindenképpen csak a teljesen épeket tároljuk. A benne található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, ballasztanyagok igen jótékonyan hatnak a szervezetre. Bélfertőtlenítő: elpusztítja a baktériumokat, csökkenti a gyulladást. Receptjeink alapján süssünk-főzzünk finomakat. A siker nem marad el.
Almasaláta
Hozzávalók:
személyenként 1-2 alma,
3-4 evőkanál tejfölös joghurt,
márványsajt.
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, egyforma kockákra vágjuk. A márványsajtot a tejfölös joghurttal simára turmixoljuk, és ráöntjük az almára.
Joghurtos almakrém tejszínnel
Hozzávalók:
60 dkg alma, 1 db citrom,
3 dkg vaníliás porcukor, 4 dl joghurt,
8 dkg dióbél, 2 dl tejszín, citromhéj.
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, eltávolítjuk a magházát, megreszeljük, majd hogy ne barnuljon, citromlevet csepegtetünk rá. Vaníliás porcukorral és kevés reszelt citromhéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, és habverővel simára, krémesre keverjük. Talpas poharakba téve, hűtőszekrényben megdermesztjük. Tetejét durvára őrölt dióval szórjuk meg, és tejszínhabbal díszítjük.
Almás piskóta
Hozzávalók:
4 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt.
A töltelékhez:
50 dkg alma, 15 dkg dió,
1 evőkanál rum, citrom.
Elkészítése:
A tojásból, a cukorból és a lisztből a szokásos módon piskótatésztát készítünk és megsütjük. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, és kicsit meg is pároljuk a saját levén. Hozzáadjuk a darált diót, a rumot, a porcukrot, kevés citromlevet és a citrom reszelt héját. Megtöltjük vele a kihűlt, kettévágott piskótát, és kockákra vágva kínáljuk.
Almatorta
Hozzávalók a tésztához:
0,5 kg liszt, 5 dkg kristálycukor,
1 dkg só, 2 db tojás,
2 dkg élesztő, 2,5 dl tej,
2 evőkanál olaj, 20 dkg vaj;
A krémhez:
1 zacskó főzés nélküli
vaníliapuding-por, 2,5 dl tej,
őrölt fahéj, 5 dkg darált dió,
8-9 db közepes alma, barackíz.
Hozzászólás zárolva.