Almás káposztasaláta – az ősz vitaminbombája
A káposzta és az alma az őszi-téli időszak nélkülözhetetlen vitaminforrása. Most összeálltak egy fantasztikus salátává, hogy dupla dózisban erősítsék az immunrendszerünket. Sült húsok mellé, de önállóan is élvezhetők.
Hozzávalók: (6 személyre)
- 1 kg fejes káposzta,
- 3 közepes alma,
- 1 fej hagyma,
- kb. 2,5 dl víz,
- 3 evőkanál olaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 teáskanál köménymag (egészben)
- só
- egy kevés cukor vagy helyette pár csepp folyékony édesítőszer.
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra szeljük, a káposztát megtisztítjuk, megmossuk legyaluljuk, egy nagy lábasba tesszük és megsózzuk. Hozzáadjuk a hagymaszeleteket és a vizet, majd fedő nélkül, nagy lángon kb. 7 percig, kevergetve pároljuk. Egy kis lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett világos rántást készítünk; a rántást és a köménymagot a káposztához keverjük, s további 5 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult, lehúzzuk az edényt a tűzről, és hozzákeverjük az almagerezdeket; végül sóval és cukorral ízesítjük, majd forrón tálaljuk. Remek köret mindenféle sült hús mellé.
Hozzászólás zárolva.