BRUTÁL REGGELIK A VILÁGBAN - 3.
Amerikai palacsinta és lazacos bagel
Sorozatunkban brutál reggelikkel próbálunk kedvet csinálni, hogy jól induljon a napotok. Hétköznap nem biztos, hogy mindig jut idő rá, de hétvégén szakítsatok időt a finom ízekre. Most a tengerentúli villás reggelit mutatjuk.
Világ körüli reggeli túránkat az amerikai napindítókkal folytatjuk, ahol elég markánsan kiveszi a részét – az angol reggelihez hasonlóan -, a bacon és a tojás, ezért nem is ezt, hanem inkább a többi finomságot villantjuk fel nektek.
Amerikai palacsinta: bármilyen meghökkentő, sok amerikai ropogósra sütött baconszeletekkel fogyasztják, melyet még nyakon is öntenek juharsziruppal.
Hozzávalók: 3 db tojás, 12 dkg finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1,5 dl tej, csipet só, csipet cukor, vaj, juharszirup, gyümölcs, bacon.
Felverjük a három tojást, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, sót és cukrot, majd jól összekeverjük. Felforrósított vajon evőkanállal merjünk a serpenyőbe a tésztából, hogy koronggá lapuljon. Akkor fordítsuk meg a palacsintákat, amikor kis lyukak képződnek a tésztában, hogy aranybarnára süljön a másik oldala is. Ínyencek egész ropogósra sütött bacont halmoznak a tetejére, s úgy löttyintik rá a juharszirupot, másik csak „átlagos módon” idény gyümölcsökkel díszítik, majd leöntik a juharsziruppal.
Füstölt lazacos bégel: New Yorkban és Montrealból indult el a népszerű reggeli karrierje, onnan, ahol erős a Kelet-Európából származó zsidók jelenléte. Igen egyszerű elkészíteni, s most már nagyobb élelmiszeráruházakban bagelt is lehet kapni. Ketté vágjuk a lyukas péksüteményt, megkenjük natúr krémsajttal, s ráhalmozunk füstölt lazacot. Ízlés szerint tehetünk rá apróra vágott kaprot, vagy akár lila hagymát is, ha épp nem tárgyalásra indulunk.
Az igazi angol reggelit IDE KATTINTVA tudjátok elolvasni, míg a francia reggeliről ITT OLVASHATTOK.
Hozzászólás zárolva.