Facebook hozzászólás
1 131

AMI MINDENT VISZ

Anyák napi ebéd – az igazi bécsi szelet

Egy jó bécsi szelet a hozzá illő burgonyasalátával – mindig behozza a várakozásokat, ha jól van elkészítve. Fontos a hús minősége, és az, hogy ne magyaros burgonyasalit készítsünk hozzá, hanem az osztrákok ecetes-hagymás változatát.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,1,5 kg borjúcomb
  • 4 db tojás
  • liszt
  • 3 dl olaj
  • só, bors
  • zsemlemorzsa
  • citrom
Wiener schnitzel-lel biztos a siker. Fotó: Pixabay
Wiener schnitzel-lel biztos a siker. Fotó: Pixabay

 

A hártyázott borjúhúst a szálakra merőlegesen felszeleteljük, folpackon keresztül enyhén kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk, kicsit pihenni hagyjuk. A tojásokat felverjük, kicsit sózzuk. A hússzeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk (van, aki panko-morzsába forgatja). A felforrósított olajon aranybarnára sütjük az egyik oldalát, majd a másikat. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla az olajat.

A burgonyasaláta hozzávalói 4 főre (ezt érdemes előző nap elkészíteni)

  • 70 dkg burgonya
  • 5 dl alaplé
  • 2 db lila hagyma
  • 6 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • só, bors

A burgonyákat előző este megfőzzük, ha langyos, megpucoljuk a héjától, s vékonyabb szeletekre vágjuk. Rétegelve egy lapos tálba tesszük, majd ráöntjük a szintén meleg húslevest, s hagyjunk időt neki, hogy szépen magába szívja. Apróra vágjuk a lila hagymákat. A mustárt az olajjal és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az ecetet, sózzuk, borsozzuk, majd a krumplira öntjük. Jól átkeverjük, akkor jó, ha krémes állagú lesz a burgonyán a szósz. Betesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Másnap a frissen kisült bécsi szeletre teszünk egy citromkarikát, s mellé halmozunk a burgonyasalátából.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!