Facebook hozzászólás
265

Anyák napi ünnepi menü

Isteni lenne, ha az apukák és gyerekek együtt készítenék el az anyáknapi ünnepi ebédet. Jó lenne ebben hagyományt teremteni. Melyik férfi kezdi el? Írjon nekünk!

Előétel

Töltött tojás

Hozzávalók:

1 nagy fej jégsaláta, 4 keményre főzött tojás, 410 g vaj, 1 doboz szardella, 20 g roquefort, 1 kiskanálnyi apróra metélt pázsitfű, 2 retek, 20 g kaviár, 150 g joghurt, fél citrom leve, só, fekete bors.

Elkészítése:

A megmosott, lecsepegtetett jégsalátát 2 cm széles csíkokra szeleteljük. A főtt tojásokat félbe vágjuk, és a sárgájukból készítjük el a krémeket. A vajjal együtt először áttörjük őket egy sűrű szitán, majd habosra keverjük és két részre osztjuk. Az egyik részbe az apróra vágott szardellát keverjük, a másikba a sajtot és a pázsitfüvet. A kész krémet nyomózsákkal a tojásokba töltjük. A szardellás változatot kaviárral, a sajtosat még pázsitfűvel díszítjük. Mikor ez kész, elkeverjük a joghurtot a citromlével, sóval, borssal ízesítjük, a jégsalátát négy tányéron elosztjuk, meglocsoljuk a joghurtos öntettel, s a közepére elhelyezünk egy-egy töltött tojást.

Leves

Erőleves füstölt hússal

Hozzávalók:

1/2 kg marhacsont, 1/2 kg füstölt sertéstarja, 30 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyem, 20 dkg karalábé, 20 dkg zeller, 3 g csilipaprika, só.

Elkészítése:

A csontot megmossuk, és sós vízben a megtisztított zöldséggel együtt főzzük, akárcsak a klaszszikus csontleves esetében. Elegendő idő elteltével a levet egy külön edénybe szűrjük, beleteszszük a füstölt húst, a csilit, és összeforraljuk (a paprikából természetesen ízlés szerint adhatunk többet is, kevesebbet is, sőt teljesen elhagyható). A csontot és a főtt zöldséget felhasználhatjuk például rizottó készítéséhez, a levest spenótos túrógombóccal tálaljuk.

Levesbetét

Spenótos túrógombóc

Hozzávalók:

1/2 kg spenót, 1/2 kg túró, 4 tojásfehérje, só, szerecsendió, fehér bors.

Elkészítése:

A spenótot sós vízben megfőzzük, jól kinyomkodjuk és turmixoljuk. A túrót, hogy selymesebbé tegyük, áttörjük egy szitán, sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk a spenóttal. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a spenótos túróhoz keverjük. Az így kapott masszából kis gombócokat formázunk és sós vízben kifőzzük őket.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!