Anyák napi ünnepi menü
Isteni lenne, ha az apukák és gyerekek együtt készítenék el az anyáknapi ünnepi ebédet. Jó lenne ebben hagyományt teremteni. Melyik férfi kezdi el? Írjon nekünk!
Az időközben összeállt keltekercset ferde szeletekre vágjuk, megöntözzük a mártással, s a krokettal tálaljuk.
Desszert
Mogyoró-parfé epermártással
Hozzávalók:
3 tojás, 100 g cukor, 100 ml tejszín, fél kanál erdei méz, 100 g őrölt mogyoró, 250 g eper (lehet mélyhűtött is), egy kanál méz, 2 kanál vaj, 20 ml piros pezsgő, 25 g tejföl.
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukor felével gőzfürdőben habosra keverjük, majd hideg vízbe állítva mindaddig folytatjuk, amíg ki nem hűl. A fehérjéket és a tejszínt is kemény habbá verjük, a mézzel, a mogyoróval együtt óvatosan a sárga masszához keverjük, végül szögletes formákba töltjük (őzgerinc-, püspökkenyérforma vagy több különálló) és 4-5 órára a fagyasztóba helyezzük. Aztán egy serpenyőben felolvasztjuk a mézet és a vajat, enyhén karamellizáljuk, hozzáadjuk az epret, és mérsékelt tűzön szétfőzzük. Felöntjük piros pezsgővel, s hagyjuk, hogy elillanjon belőle kissé az alkohol. Sűrű szitán áteresztjük, hogy felfogjuk belőle az apró magokat, majd kihűtjük. Egy-két kiskanálnyival elkeverjük a tejfölt, megcsepegtetjük vele a kistányérokra elosztott epermártást, és egy hegyes kés segítségével dekoratív mintázatot alakítunk ki belőle. Erre helyezzük el a parfé-szeleteket, és mentalevéllel díszítjük.
A parfét legjobb előző nap lefagyasztani, aztán a tálalás előtt egy kis idővel kivenni a mélyhűtőből, hogy kicsit felengedjen
Hozzászólás zárolva.