Facebook hozzászólás
755

Articsókás, lila hagymás, rozmaringos rizottó

A rizottók népszerűségét nem kell magyarázni. Ez a változat a rozmaringnak és a lila hagymának köszönheti fantasztikus ízét. Ne spóroljunk a parmezánnal sem!

Hozzávaló
● 14 deka rizottórizs

● 400 grammos articsókakonzerv (lecsöpögtetve, félbevágva)
● 2 vékonyra szeletelt lila hagyma
● 2 nagyobb szeletekre vágott piros húsú paprika
● 2 rozmaringág
● 1,5 deci fehérbor
● 8,5 deci alacsony sótartalmú zöldségalaplé
● 1 evőkanál olívaolaj
● 2 evőkanál reszelt parmezán
● 2 evőkanál pirított fenyőmag

Elkészítés
Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk benne finoman a hagymát 6-7 percig, amíg barnulni kezd. Adjuk hozzá a rozmaringot, a paprikát, és pirítsuk újabb 5 percig, majd tegyük bele a rizst, és keverjük össze alaposan. Öntsük hozzá a bort és az alaplé egyharmadát, majd forraljuk fel.
Vegyük lejjebb a hőfokot, és néha megkevergetve főzzük addig, amíg a folyadék teljesen fel nem szívódik. Ezután öntsük hozzá az alaplé második harmadát, és ezt is főzzük addig, amíg felszívódik. Az alaplé utolsó harmadával együtt tegyük az articsókát is a serpenyőbe, és főzzük tovább az egészet addig, amíg a rizs megpuhul.
Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a parmezánt és a fenyőmag felét. A maradék fenyőmagot használjuk díszítésként a tálaláskor.

                                                                           BORAJÁNLÓ

                                                              

Katona NÁLAD VAGY NÁLAM CABERNET ROSÉ 2013 – száraz rosé

Ehhez a mediterrán jellegű friss egytálételhez egy szintén mediterrán jellegű különleges rosét ajánlunk. Cabernet Sauvignonból készült, könnyed, friss, gyümölcsös rosé Balatonboglárról. Palackozás előtt kis szénsavval dúsították, hogy még frissebb és könnyedebb legyen! Illatában a tavaszi virágok és gyümölcsök jelennek meg! Érdemes két palackkal behűteni!

Információk:
Fajta: Cabernet Sauvignon 100%
Évjárat: 2013
Termőhely: Balatonboglári Borvidék
Érlelés: reduktív
Alkohol: 12% vol
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10–12 Celsius-fok
Ajánlott fogyasztói ár: 800 Ft
További információ: www.katonaborhaz.hu

Életforma-tippek

Ennek a finom rizottónak az elkészítéséhez ajánlunk egy remek vokot, amely indukciós tűzhelyen is használható. Nemcsak hatékony eszköz, de akár ajándékként is szóba jöhet, hiszen nemsokára nyakunkon az ajándékvásárlás!

Éppen ezért érdemes körülnézni az Életforma Shopban az újdonságok és akciós termékek között is!

Persze nem feledkezhetünk meg egy szép boros készletről sem, hiszen nem véletlenül ajánljuk ezt a remek rozét ehhez a rizottóhoz! A készlet pedig praktikus és nem is drága.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!