Facebook hozzászólás
370

AZ EGÉSZSÉGTUDATOSOK ÍGY CSINÁLJÁK

Aszalj gyümölcsöt!

Ma már nem csak kenyeret érdemes otthon sütni, hanem a gyümölcsöket tartósítani, hiszen az aszalás ideális módja a gyümölcsök, gombák és gyógynövények egyszerű tartósításának. Mit több, finom és egészséges. Nincs szükség hozzá sem tartósítószerre, sem cukorra, sem más egyéb adalékanyagra. Mégis tökéletesen megőrizhető vele az élelmiszerek vitaminjai és ásványi anyagai.

Egy ilyen szerkezettel gyerekjáték. Fotó: One one one
Egy ilyen szerkezettel gyerekjáték. Fotó: One one one

 

Hogy milyen előnyökkel jár az aszalás?

  • A szárított alma például a benne lévő pektinnek köszönhetően tisztítja a májat és a bélrendszert, emellett emeli a vércukorszintet és regeneráló hatással van a bőrre.
  • Az aszalt barack lassíthatja az öregedés folyamatát a benne lévő béta-karotin miatt, emellett mérsékelheti a magas vérnyomást.
  • A szárított szilva pedig serkentő hatással van az agyműködésre, emellett ez az egyik legjobb emésztést segítő aszalvány, továbbá jó szívritmus szabályozó is, mivel rengeteg vasat tartalmaz.

Egy profi géppel energiahatékonyan és kényelmesen végezhető az aszalás. Az aszalógépek jelentős fejlődésen mentek keresztül az utóbbi években. A Sencor SFD 7000BK típusú aszalógépben a Horizontal Air Flow, vagyis a vízszintes levegőáramlási technológia biztosítja az egyenletes hőmérsékletet, a beépített 17 cm átmérőjű ventilátor pedig az egyenletes szárítást. Az aszalás hőmérséklete 35 és 75 °C között állítható, így még jobban megmaradhatnak a gyümölcsökben és zöldségekben rejlő természetes anyagok.

A Sencor aszalógéppel nem csak gyümölcsöket, hanem zöldségeket, gombát, fűszernövényeket, de még halat és húsokat is száríthatunk. Az optimális eredmény érdekében azonban mindig célszerű elolvasni a készülékhez mellékelt használati utasítást.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!