Az az édes, finom füge…
Itt a fügeszezon. A piacon ugyan még mindig több száz forintért adják a füge darabját, a szerencsések saját kertjükben, vagy az utcára kilógó fügefákról szedhetik le ezt a finom, édes gyümölcsöt. Imádjuk az ízét és jó, ha tudjuk, milyen egyéb jótékony hatással van a füge az egészségünkre.
Az olaszok például megpörkölik és őrlik a szárított fügegyümölcsöt, és kávét főznek belőle. Az eredeti termővidékeken aszalva, koszorúba fűzve és hordóba préselve tárolják. Az aszalt fügét egész évben fogyaszthatjuk, süteményekbe, müzlibe, kenyérbe rakhatjuk, de még pizza ízesítésére is kiváló. A friss füge viszont nem áll el sokáig, még a hűtőszekrényben sem, ezért szüret után rögtön együk meg a termést, vagy dolgozzuk fel.
Ezt is olvasd el!
Hozzászólás zárolva.