Facebook hozzászólás
752

Az az édes, finom füge…

Itt a fügeszezon. A piacon ugyan még mindig több száz forintért adják a füge darabját, a szerencsések saját kertjükben, vagy az utcára kilógó fügefákról szedhetik le ezt a finom, édes gyümölcsöt. Imádjuk az ízét és jó, ha tudjuk, milyen egyéb jótékony hatással van a füge az egészségünkre.

Az olaszok például megpörkölik és őrlik a szárított fügegyümölcsöt, és kávét főznek belőle. Az eredeti termővidékeken aszalva, koszorúba fűzve és hordóba préselve tárolják.  Az aszalt fügét egész évben fogyaszthatjuk, süteményekbe, müzlibe, kenyérbe rakhatjuk, de még pizza ízesítésére is kiváló. A friss füge viszont nem áll el sokáig, még a hűtőszekrényben sem, ezért szüret után rögtön együk meg a termést, vagy dolgozzuk fel.

 Ezt is olvasd el!

Fügelekvár egyszerűen

Bögrés fügés pite





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!