Facebook hozzászólás
1 147

KÁRTYAPARTIHOZ

Bajor(os) krém (camembertes) kőrözött

Nagyon régen kóstoltam a bajor(os) krémet, még Németországban. A kóstolásnál elmesélték az apróbb, ám fontos részleteket. Csak érett sajtból készítik, és legalább 3 féléből. Sózott házi vajat használnak, frissen zúzott színes borsot és fehér hagymát, amit lereszelnek. Hideg helyen legalább egy éjszakát érlelik. Max konyhájában ezt újragondolta, és ez lett belőle! Bomba jó!

Bajoros, krémes körözött, Kép: Somogyi Zoltán Max
Bajoros, krémes körözött, Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát lereszelem, a sajtokat felkockázom, és egy keverőtálban villával összetöröm. Hozzáadom a hagymát, a sót és egy kis borsot. Hozzáteszem a krémsajtot, jól kikeverem, és tejföllel lazítom. Kóstolom, és szükség szerint ízesítem. Fedeles edényben, hűtőben 1-2 napot érlelem.

Kenhetjük szendvicskrémnek, mártogathatunk bele grissínit, de nagyon finom csíkokra vágott pita tésztával is.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max

Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta Max konyhájából

Brokkolis krémsajtos tészta, Kép: Somogyi Zolátn Max
Kép: Somogyi Zolátn Max

Már megszokhattuk, hogy Max imád a brokkolival dolgozni. Ez most egy igazán hangulatos recept, és még annak is ízleni fog, aki nem annyira kedveli ezt a zöldséget. Nosza, töltsünk egy pohár sört vagy rozét, és indulhat a munka!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!