Barackos túrókrém
A túró viszonylag olcsó alapanyag, diétákba is remekül beilleszthető, ezerféle sütemény és édesség alapja – gondoljunk csak a Túró Rudira… -, de könnyedén készíthetünk belőle minimális erőfeszítéssel elegáns desszertet is. Elő a turmixgéppel, készüljön a túrókrém!
Hozzávalók:
25 dkg félzsíros túró
1 dl zsíros tejföl
4 db érett, hámozott barack, felkockázva (lehet konzerv is)
1 narancs leve
4 evőkanál méz
2 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A barackokat turmixoljuk simára a narancslével és 2 evőkanál cukorral. Egy mixer segítségével verjük habosra a túrót 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral, tegyük bele a tejfölt is. A habtejszínt verjük fel jó keményre, és óvatosan ezt is forgassuk hozzá a túrókrémhez. Csinos üvegpoharak vagy tálak aljára tegyünk a barack püréből, habzsák segítségével adaoljunk bele túrókrémet, majd díszítsük akár tejszínhabbal, akár maradék barack pürével a tetejét.
Hozzászólás zárolva.