Batátaleves gomba betéttel
Bár édesburgonya a másik neve, nem rokona a burgonyának. De ez bennünket most nem zavar, így is egy fantasztikus, vitaminokban gazdag és különleges levest készítettünk belőle. Egy kis gombával tettük rá a koronát.
- 75 deka batáta (3-4 darab)
- 1-2 nagyobb sárgarépa
- csipetnyi reszelt gyömbér (elhagyható)
- 40 deka gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kanál vaj v kókusz olaj
- só, bors
- zöldhagyma
- 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A batátát és a sárgarépát 1 liter vízben megfőzzük, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és egy kanál kókuszolajat vagy vajat. Botmix segítségével pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük A megmaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felszeletelt gombát és puhára (zsírjára) sütjük. A feltálalt leves tetejére kanalazzuk a gombát, megszórjuk zöldhagyma karikákkal ízesítjük.(én a citromlevet és 3 kanál joghurtot összekevertem)
Hozzászólás zárolva.