Birsalmás rizses hús – Andi konyhájából
A rizses húst sokan ismerik, és sokféleképpen készítik. Ez a pikáns változat az összetevői miatt nem csak laktató, de rendkívül egészséges is.
Hozzávalók:
- 40 deka csirkemell
- Himalája só
- bors
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 3 darab birsalma
- fél darab citrom
- 1 teáskanál xilit
- fahéj
- 1 deka friss gyömbér
- 35 deka barna rizs
- kurkuma
- 1 deci cocomas 100% kókuszkrém
Elkészítés:
Hámozzuk meg a birsalmát, vágjuk ki a magházát, kockázzuk fel, és tegyük lábosba. Locsoljuk rá a citrom levét, adjuk hozzá a xilitet, és öntsük fel vízzel. Főzzük meg félig, majd vegyük ki. Adjunk a vízhez egy kevés Himalája sót, és főzzük benne puhára a feldarabolt csirkehúst. Forrósítsuk fel a kókuszzsírt a mézzel együtt, és pirítsuk meg rajta a csirkét és a birsalmát. Ízesítsük Himalája sóval, borssal, egy csipet fahéjjal és a lereszelt gyömbérrel. Közben főzzük meg a rizst, és keverjük össze a hússal, valamint az almával. Adjunk hozzá egy kevés kurkumát, öntsük fel a cocomassal, és melegítsük össze.
A receptet Andió Facebook oldalán találtuk!
Hozzászólás zárolva.