Facebook hozzászólás
174

Brokkolis csirkemellszeletek

A friss zöldségek idényében a húskedvelők is megtalálják a számításukat. Receptünk azonban nem csak ízletes, hanem a nagy nyári melegnek megfelelően könnyű és egészséges is!

Forrás: Pixabay

Hozzávalók:

6 szelet kicsontozott csirkemell,

1 kiló brokkoli,

2 deci tejföl,

1 tojás,

10 deka trappista,

1 mokkáskanál reszelt parmezán,

1 evőkanál liszt,

5 deka vaj,

olaj,

pici szerecsendió,

bors, só.

Elkészítése: a rózsáira szedett brokkolit enyhén sós vízben félpuhára főzzük, az enyhén kivert, sóval, borssal ízesített hússzeleteket lisztben megforgatjuk, majd mindkét oldalukon forró olajban hirtelen átsütjük. A vajból, a lisztből a brokkoli főzővízével besamelsűrűségű mártást készítünk, amelyet sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítünk.

A tűzről levéve beleöntjük a tojássárgájával elkevert tejfölt, majd a parmezánnal ízesítjük. A mártásból egy keveset a sütőedény aljára teszünk, ráhelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd a brokkolirózsákat, és leöntjük a maradék mártással. A tetejére reszelt sajtot szórunk, sütőben pirosra sütjük. Friss idénysalátával tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!