Facebook hozzászólás
926

Bulgurral töltött paprika

Mindannyiunk kedvence a nyáreleji töltött paprika. Amikor a paprika már megfizethető, amikor már tudjuk, hogy a nap is sütötte kicsit, sokunknak eszébe jut, hogy készíteni kéne egy jó kis töltött paprikát. Így nyár végén pedig kézenfekvő ötlet. Mi ezúttal a legkevésbé sem hagyományos töltött paprikát készítettünk, a rizst bulgurral helyettesítettük, a húst kendermaggal pótoltuk, de jó lett volna a tofu is persze. Azonban tudjuk, hogy a szójától sokan idegenkednek, ezért gondoltuk, hogy a magas fehérjetartalmú kendermag alkalmas lesz a töltelékbe. Tényleg finom lett.

Bulgurral töltött paprika, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 2 főre

A paprikához:

2 nagy és két kisebb / 4 közepes kicsumázott, tölteni való paprika
1 bögre főtt bulgur
2 evőkanál csicseriborsóliszt
2 kisebb vagy egy nagy tojás
1 fél fej aprított hagyma
1 kisebb lila hagyma fele
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj (bármelyik a Bulkshopban kapható) , vagy

1 evőkanál kókuszzsír
1 kávéskanál (vagy több) 
1 evőkanál sótlan ételízesítő
1 csokornyi zöldfűszer: petrezselyem és zeller és néhány szál korianderlevél
2 púpos evőkanálnyi kendermag vagy fél csomag tofu

Hozzávalók a paradicsommártáshoz

1 löttyintésnyi étolaj
1 kis üveg (400 gr) sűrített paradicsom
1/2 hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma átpréselve
1 fél maréknyi bazsalikomlevél összevágva
3 szál kakukkfű levelei és virágai
1 evőkanál kukoricakeményítő
1-2 evőkanál étolaj / 1 evőkanál kókuszzsír
1 csokornyi zöldfűszer: bazsalikom, oregánó, kakukkfű
1 nagy csipet só

Elkészítés

1. A töltelék elkészítése. A hozzávalókat gyúrjuk össze és töltsük bele a kicsumázott paprikákba.

2. A paradicsomszósz elkészítése: A hozzávalókat tegyük turmixba, öntsük fel körülbelül 0.5 liter vízzel és alaposan turmixoljuk össze.

3. Összeállítás: A turmixolt paradicsomszószt forraljuk fel, ha felforrt tegyük bele a megtöltött paprikákat. Főzzük addig, amíg a paprika héjába könnyedén bele tudunk szúrni egy villát. (körülbelül 20 perc)

Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

 

 

 

Ha érdekel, hogyan készítjük ezt az étvágygerjesztő, isteni paradicsomos kölesgombócot, csak kattints a képre, máris megtudhatod.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!