Citrom fagylalt, ami életet ment
Ez a fagyi volt az idei nyár nagy favoritja. Debütálásakor gyakorlatilag megmentette a férjem életét, aki 40 fokos hőségben, hosszú városban autózás után érkezett haza, és amikor a ház előtt kiszállt a kocsiból, már akkor láttam, hogy a fagyigép a lehető legjobbkor végzett a feladatával. Úgyhogy mire ő felért az emeletre, én már kiadagoltam a fagylaltot, ő pedig hálásan kanalazta be, közben nem győzte mondogatni, hogy ez most életet mentett.
Hozzávalók:
1 dl frissen facsart citromlé
1,2 dl tej
1,2 dl zsíros tejszín
8 dkg porcukor
1 citrom héja
Elkészítés:
A metódus roppant egyszerű: a hozzávalókat turmixgépbe öntöttem, összeturmixoltam. Miután minden a hűtőből került elő, tehát hideg volt, nem volt szükség előhűtésre, mehetett rögtön a fagylaltgépbe. 20 perc múlva kanalaztuk.
Természetesen fagylaltgép nélkül is elkészíthető, a turmixolt alapot öntsük sekély műanyag edénybe, tegyük mélyhűtőbe, és 10-15 percenként botmixerrel dolgozzuk át a kívánt állag eléréséig.
Szereted a madártejet? Mert mi nagyon! És ha azt mondom, fagylalt formájában is megkóstolhatod? Ha ez felkelti az érdeklődésedet, csak a képre kell kattintanod a receptért.
Hozzászólás zárolva.