Facebook hozzászólás
583

Citromos habos torta

A citromkrémes édességek főleg tavasszal és nyáron, a meleg idő beköszöntével tűnnek jó választásnak, fanyar ízükkel kis enyhülést adnak a melegben.

Citromos habos torta, Kép: Szűcs Erzsébet
Kép: Szűcs Erzsébet

Hozzávalók:
8 tojásból készült piskóta (lásd ajánlott cikkünket)
Krémhez
3 db citrom héja és leve (közepes nagyságú)
19 dkg cukor
4 teáskanál étkezési keményítő
6 dl tejszín
5 evőkanál víz

Elkészítés:
A citrom héjat és a kicsavart citromlevet 1,8 dl folyadékká egészítjük ki, majd összekeverjük a cukorral és felforraljuk. Az érkezési keményítőt 5 evőkanál vízzel simára keverjük és a citromléhez öntve folytonos keverés közben újra felforraljuk. A lehűlt citromkrémet egy éjszaka hűtőszekrényben tartjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan beleforgatjuk a citromos masszába. ( Én úgy szoktam, hogy a tejszínbe belekeverem a citromos masszát és együtt verem fel.) Amikor kész, lehet belekeverni kiwi és narancs darabokat.

Díszítés: gyümölcs és mandulaforgács.

Piskóta készítés
Sok háziasszony nemcsak hogy retteg a piskóta készítésétől, de neki se áll, mert biztosan nem fog sikerülni, szalonnás lesz a közepe, nem jön fel magasra. Mindegy, hogy milyen metódus szerint készítjük el – bár sokat variálni nem lehet vele -, ha van egy tuti receptünk, tegyük el jó alaposan, és használjuk mindig azt, ami egyszer már bevált. Ez a recept ilyen.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!