Facebook hozzászólás
707

Citromtorta franciásan

Aki szereti a savanyú és édes párosából kialakuló ízélményt, aki kedveli a citromos, savanykás ízeket, annak igazi szerelem lesz a francia citrom tortácska. Elkészíteni sem túl bonyolult, érdemes nekivágni!

Citromtorta, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
Tésztához:
200 g liszt
120 g vaj
80 g porcukor
1 tojás
1 csipet só

Töltelékhez:
4 egész tojás
200 g porcukor
250 ml tejszín
6 citrom
Díszítéshez:
2 tojásfehérje
50 g cukor
1 csipet só,
1 lim

Elkészítése:
A tésztát alaposan összegyúrom, amíg sima nem lesz, majd fóliába csomagolom és 20 percig hűtőben pihentetem. A sütőt előmelegítem  180 fokra, gázsütő (6-os fokozat), majd kivajazom és kilisztezem a lapos sütőformát és a kinyújtott tésztát belesimítom, majd egy villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel, és 10 percig sütöm.
A töltelékhez kinyomom a citromok levét, a cukrot a tojással habosra keverem, hozzáadom  tejszínt, végül a citromlevet. A krémet a tésztára öntöm, és vissza teszem sülni 30-40 percre.

A tésztát hagyom hűlni kb 20 percet, a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verem és a tortán eloszlatom. Csinálhatunk dekoratív mintát is a tetejére, vagy apró habcsókokat nyomunk habzsákkal. 210 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje kissé megbarnul. Lime szeletekkel díszítem, majd tálalom.

Citromos halkrém vacsorára
Hihetetlenül gyorsan elkészíthető ez az előételnek is megfelelő finomság, ami visszaidézi a nyaralások hangulatát, egy gyors halkrém, melyhez biztosan nektek is van otthon minden. Azon túl, hogy örömmel eszünk ilyen finomságokat, egészséges ételről van szó.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!