Facebook hozzászólás
514

Csicseriborsós egyben sült

Egy nagyon ízletes csicseriborsó alapú egyben sültet készítettünk. Főételnek, vacsoraételnek, kenyérszeletek közé és zsömlébe csomagolva utazáshoz, uzsonnára is kiváló. Gluténmentes, vegán étel, paleolit táplálkozásba illeszthető.
Csicseriborsós egyben sült, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók:
1 csésze csicseriborsó kb. 25 dkg
1 közepes apróra vágott hagyma
4-5 gerezd fokhagyma aprózva
3 evőkanálnyi őrölt szezámmag
1/2 bögre darált dió (elhagyható)
5-10 aszalt paradicsom apróra vágva
1 közepes nagyságú sárgarépa reszelve
1 kisebb cukkini fele reszelve, a leve kinyomva
1 fél kaliforniai paprika (elhagyható)
2 evőkanál BBQ szósz
1 csokor petrezselyem (szárított is jó, el is hagyható)
1 maréknyi snidling (elhagyható)
1 kiskanál (ízlés szerint)
1 evőkanál olaj/kókuszzsír + kevés zsiradék az sütőedény kikenéséhez
Gluténmentes zsemlemorzsa az edény szórásához
Fűszerek: bazsalikom, oregánó, kakukkfű, bors, kömény, chili, kurkuma, koriander (mindenből egy kicsike)

Elkészítés:

1. Előző nap áztassuk be a csicseriborsót. Főzzük puhára.
2. A zöldségeket daraboljuk fel, reszeljük le, a magokat őröljük meg.
3. Pirítsuk meg egy kanál zsiradékon a hagymákat. Minden más zöldséget nyersen, felaprítva adjuk a hagymához. A BBQ szószt is most tegyük hozzá.
4. Fűszerezzük, sózzuk.
5. Tegyük bele a főtt csicseriborsót és nagyvonalúan botmixerrel vagy aprítógéppel aprítsuk apróbbra, de semmiképpen ne pépesre, legyenek benne még szinte egész borsók, zöldségek.
Tegyük bele az őrölt szezámmagot és a diót (ha használunk).
6. Keverjük össze alaposan a masszát és egy kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt formába tegyük bele.
7. A sütőben alacsony hőmérsékleten (120 fok) süssük egy órát, amíg a külső rétege megszilárdul és az edény falától elválik.

Csicseriborsó kung pao módra
Rajongok a kínai konyháért, de már régóta nem eszem kínai étteremben. Nekem magamnak ritkán van időm ilyesmivel pepecselni, hisz tudvalevő, hogy az ázsiai ételek általában hamar elkészülnek, ám előkészítési idejük akár többszöröse is lehet a főzési időnek. Rajongásom állandó tárgya a kung pao (gung bao) csirke, amit most csicseriborsóból is elkészítettem.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!