Csipkebogyó leves – a folyékony vitaminbomba
Lekvárt, szörpöt már készítettem belőle, teaként is szeretem, ám levest még sohasem főztem a csipkebogyóból. Egy svéd ismerősöm ajánlotta, náluk ez egy nagyon közkedvelt leves, és persze egészséges is. Próbáljuk ki mi is!
Hozzávalók:
2 bögre csipkebogyó (lehet szárított is)
1,5 liter víz
15 deka porcukor
2-3 evőkanál friss citromlé
2-3 ek.liszt vagy étkezési keményítő
Elkészítés:
Alaposan megmossuk a friss csipkebogyót, és kikaparjuk a magvait. Vízben puhára főzzük, majd átpasszírozzuk. Hozzáöntünk másfél liter vizet, és feltesszük főni(kb 20 perc), miközben cukorral, citromlével ízesítjük.
A lisztet (vagy keményítőt) simára keverjük egy kevés vízzel, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a leveshez.
Melegen és hidegen is finom, tálaláskor tejszínhabbal is díszíthetjük.
Ha egy jó recept hiányzik a csipkebogyó lekvár elkészítéséhez, máris segítünk! Íme!
Hozzászólás zárolva.