Facebook hozzászólás
1 976

Csipkebogyó leves – a folyékony vitaminbomba

Lekvárt, szörpöt már készítettem belőle, teaként is szeretem, ám levest még sohasem főztem a csipkebogyóból. Egy svéd ismerősöm ajánlotta, náluk ez egy nagyon közkedvelt leves, és persze egészséges is. Próbáljuk ki mi is!

Az alapanyag Kép: Pixabay
Az alapanyag Kép: Pixabay

Hozzávalók:

2 bögre csipkebogyó (lehet szárított is)
1,5 liter víz
15 deka porcukor
2-3 evőkanál friss citromlé
2-3 ek.liszt vagy étkezési keményítő

Elkészítés:

Alaposan megmossuk a friss csipkebogyót, és kikaparjuk a magvait. Vízben puhára főzzük, majd átpasszírozzuk. Hozzáöntünk másfél liter vizet, és feltesszük főni(kb 20 perc), miközben cukorral, citromlével ízesítjük.
A lisztet (vagy keményítőt) simára keverjük egy kevés vízzel, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a leveshez.
Melegen és hidegen is finom, tálaláskor tejszínhabbal is díszíthetjük.

Ha egy jó recept hiányzik a csipkebogyó lekvár elkészítéséhez, máris segítünk! Íme!

Tudtad?
A csipkebogyóban (sipke, csitkenye, hecsedli, hecserli) A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin található, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!