Csokis piskótatekercs – glutén- és tejmentesen finom!
A gesztenyeliszt remek alternatíva sütéshez-főzéshez. Karakteres íze miatt elsősorban kekszek, sütemények, palacsinta készítéséhez ajánlják. Napjainkban elsősorban azért kedvelt, mert gluténmentes, így lisztérzékeny diétában is alkalmazható.
Hozzávalók
● 4 tojás
● 1 púpozott evőkanál gesztenyeliszt
● 1 púpozott evőkanál kölesliszt
● 4 evőkanál cukor
● 2 deci Cocomas kókuszkrém
● 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés
A kókuszkrémet 30 percig mélyhűtőbe tesszük a felhasználás előtt, majd a kakaóporral és 1 evőkanál cukorral hidegen habosra keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 3 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük, majd ugyanígy a 2 különböző lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd szépen lassan, hogy a tojásfehérje ne törjön össze, hozzákeverjük a lisztes masszát.
A tésztát egy szilikon sütőpapíron egyenletesen eloszlatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük. A papírt melegen lehúzzuk róla, majd megfordítjuk, és visszafele feltekerjük a piskótát. Ha kissé kihűlt, kitekerjük, kakaós krémmel megkenjük, és megint feltekerjük. (Forrás: allergiaközpont.hu)
● A magas rosttartalmú köles nagy mennyiségben tartalmaz többek között magnéziumot, folsavat, B-vitaminokat, vasat.
● A gesztenyelisztben sok az esszenciális aminosav, vitaminban gazdag. Megtalálható benne néhány B-vitamin, némi vas, kálium, foszfor és folsav is.
● Ez a csokis piskótatekercs szokványosnak tűnik, de semmiképpen ne feledkezzünk meg arról, hogy ez a süti glutén- és tejmentes!
Ami viszont fontos: ez a sütőforma mindenképpen nagyon jó, ha gluténmentes, ha nem!
● További Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.