Cukor nélküli szilvalekvár egyenesen a sütőből
Sokféle szilvát lehet látni, és venni a piacon. Mi az idén kétféléből készítettünk lekvárt, besztercei és stanley szilvából. Szorgalmasan készítettük, napról-napra, végül is 50 üveg lekvárunk lett. Reméljük kitart a télen, sokan bejelentkeztek rá. Mindkettő nagyon finom, édes, lágy, jól kenhető, de nekünk a staneyből készült kicsit jobban ízlik. A mellékelt képeken a bulkshop stanley befőzését láthatjátok.
Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségű szilva
fahéj
szegfűszeg
Elkészítés:
1. A szilvát kimagozzuk.
2. Mi a magvazáskor apróbbra is vágtuk a szilvaszemeket (a művelet elhagyható).
A kezünkkel továbbtörjük, nyomorgatjuk a szilvákat, hogy levet engedjenek.
3. Belekeverjük a fűszereket.
4. Egy tepsibe tegyük be a sütőbe. Magas hőmérsékleten (200 C°fokon, légkeveréssel) hagyjuk felforrni, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 100 C° fokra, és hagyjuk magára a lekvárunkat egészen addig, míg a sűrűségét jónak nem ítéljük. Mindenki eldöntheti, hogy mennyire sűrűre szeretné készíteni. Nem kell félni, a lekvár nem ég le. Ne kavargassuk! A sütőajtón át néha nézzünk be, és ilyenkor dicsérjük meg. Gázsütőben is jól elkészíthető, mi is évekig úgy készítettük. A lehető legkisebbre vegyük a lángot, és picikét nyissuk meg a sütőajtót.
Hozzászólás zárolva.