DE MIÉRT PONT AZ ANANÁSZ?
Egy alulértékelt, ám klasszikus koktél kalandos története
Legújabb sorozatunkban a budapesti PIÑA Coctail Bar csapata vezet be minket a koktélok történelmébe, a legizgalmasabb eredetsztorikba, és kedvenc szezonális vagy épp ikonikus koktéljainak titkos receptjeibe. A sorozat első részében egy legendás gyümölccsel és koktéllal érkeztek, amiről maga a koktélbár is kapta a nevét: fókuszban az ananász.
A Piña Colada amúgy talán a szintén ananászos Hawaii pizzához hasonlóan alulértékelt jelenség (talán ez az ananász mainstream átka a XXI. században), amit azonban minőségi alapanyagokból, vagy akár egy kis csavarral igenis finom és izgalmas itallá lehet varázsolni. A jelenleg érvényes hivatalos alaprecept szerint fehér rumból, kókusztejből és ananászléből készül blenderben.
Mi a PIÑA bárban viszont egy egészen extrém formátumban készítjük; ananásszal infuzionált rum alapon kókusszal és sült ananásszal – mindezt fekete színben, röviden és határozottan tálalva, a tetején tojásfehérje habbal, szárított hibiszkusszal, vagy szezonálisan céklaporral.
A karantén vége után várunk titeket is szeretettel a Madách téren, hogy teljesen feje tetejére állítsuk a Piña Coladáról alkotott elképzeléseiteket!
Hozzászólás zárolva.