TRENDI ÉTELDÍSZEK
Ehető virágok
Bár elsőre bizarrnak tűnhet, de számos, kertben megtalálható növény virágzatát különféle módon felhasználhatjuk a konyhában is. A színes virágok garantáltan feldobnak egy főételt, egy desszertet vagy egy koktélt. Ezeknek a növényeknek a te kertedben is ott a helyük!
ÁRVÁCSKA
Bármennyire is meglepő, de az árvácska az ehető virágok közé tartozik, még a levelei is felhasználhatók. Az árvácska íze leginkább a mentához hasonlít. Leginkább dekorációnak használják előételek, desszertek mellé. A szivárvány ezer színében pompázó virágszirmok jól mutatnak habos sütemények tetején, de akár kandírozhatjuk is.
HIBISZKUSZ
A hibiszkusz (magyarul mályva) virágát leggyakrabban teának használják. A jellegzetes mediterrán növényből készült teávál jelentősen csökkenthető a vérnyomás, az érrendszeri és a vese megbetegedésének kockázatát is csökkenti. Magas C-vitamin tartalma van.
IZSÓPFŰ
Az izsópfűre, más néven ánizsmentára már az ókorban gyógynövényként tekintettek. Karakteres, mentás-ánizsos-levendulás illatának köszönhetően nem csak a levelei ehetőek, hanem a virágai is, magja süteményekbe is belesüthető. Frissen vágott levele nyáron koktélokba, limonádékba kiváló.
Hozzászólás zárolva.