Facebook hozzászólás
472

ELKÉPZELHETETLEN AZ ÉLET NÉLKÜLE

Exkluzív kávékutatás

A magyar kávéfogyasztók kétharmada biztosan kétségbe esne, ha a jövőben megszűnne a kávétermelés. Pedig hosszú távon az éghajlatváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya a kávétermő területek drasztikus hanyatlását eredményezheti.

Zimbabwéban. Fotó: Nespresso
Zimbabwéban. Fotó: Nespresso

A program segít, hogy a farmerek és közösségeik újra kiszámítható életet élhessenek, fenntartható módszereket alkalmazzanak, és biztosítja a világ néhány legritkább, legkülönlegesebb kávéfajtájának jövőjét. 2019 és 2023 között, vagyis öt év alatt a Nespresso összesen 10 millió svájci frankot fektet a programba.

A Nespresso nemrég három Reviving Origins kávét mutatott be Kelet-Zimbabwéból, Ugandából és a kolumbiai Caquetából, amelyek egyelőre szezonálisan lesznek kaphatók. Ezek a ritka és különleges kávék gyakorlatilag ismeretlenek, és az elmúlt évtizedek alatt fokozatosan eltűntek. A három régió kávétermelői elkezdték újjáépíteni a fenntartható megélhetésüket, helyreállítani a gazdaságukat és meglépni a szükséges fejlesztéseket a helyi közösségek fejlődése érdekében.

... és Ugandában. Fotó: Nespresso
… és Ugandában. Fotó: Nespresso

AZ AMAHA awe UGANDA KÁVÉ: „Uganda újjászületése”

Az Amaha awe Uganda kávé egy elegáns espresso, amelynek virágos ízjegyeit ritka szantálfás aroma egészíti ki. A közepesen testes, 8-as intenzitású AMAHA awe UGANDA kávé olyan ültetvényeken terem, ahol banáncserjék árnyékolják a kávét és táplálják a talajt – vagyis a terület igazi Arabica-mennyország. Az őrleményből kiegyensúlyozott és kényeztetően édeskés latte macchiato készíthető, amiben a tej kekszes és visszafogott gyümölcsös ízeket kelt életre.

TAMUKA mu ZIMBABWE KÁVÉ: „Zimbabwe ébredése”

A TAMUKA mu ZIMBABWE egy komplex, gyümölcsös ízvilágú kávé, amelyben az áfonyától a piros bogyós gyümölcsökig, a ribizlitől a szőlőig rengeteg aromát fedezhetünk fel. Tej hozzáadásával krémes, selymes latte macchiatot készíthetünk belőle, amelyben a karamell édessége is megjelenik.

ESPERANZA de COLOMBIA KÁVÉ: „Kolumbia reménye”

A Caquetá régióban termelt ESPERANZA de COLOMBIA egy lágyabb ízvilágú kávé, nagyon könnyed, kiegyensúlyozott és kerek karakterrel, sárga gyümölcsökre emlékeztető aromákkal és egy csipetnyi gabonás ízvilággal.

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!