Fish and chips, az angol tuti
Londonban járva kötelező kulináris elem a fish and chips, azaz sörtésztában sült hal fogyasztása sült krumplival. Ettem már klasszikus módon tálalva, újságpapírból, de ettem közepesnél jobb étteremben is, ahová az első látogatást követően muszáj volt minden nap elzarándokolni a megérdemelt fish and chipsünkért. Pedig nem is vagyok nagy halrajongó. Na de egy frissen sütött, néhány órája lehalászott tőkehalnak ki tudna ellenállni?
Hozzávalók:
60 dkg friss tőkehal filé
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 db tojás
1 teáskanál csomag sütőpor
1,5 dl HIDEG sör
1 dl szódavíz
1 teáskanál só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy minden összetevő hideg legyen, ettől lesz majd a halon a bunda igazán ropogós. A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverjük, beleütjük a tojást, adunk hozzá a sörből, ha kell, a szódából is, és egy sűrű palacsinta tésztát keverünk. Ne keverjük túl, mert szeretnénk, ha a szénsav nem menne ki a tésztából. A halat papírtörlővel szárazra töröljük, majd megsózzuk. Belemártjuk a sörtésztába, és a forró olajba téve 4-5 perc alatt pirosra sütjük. Nedvszívó papíron leitatjuk a felesleges olajat, és sült krumplival, kapribogyós majonézzel, vagy borsópürével azonnal tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.