Francia citrom torta
A tészta összeállításának módja eltér az eddig megszokottól, de érdemes így is kipróbálni, nagyon kellemes, omlós a végeredmény.
A tészta hozzávalói:
25 dkg liszt
10 dkg vaj
1 ek cukor
1 db tojás
pici só
Krémhez:
4 db tojás
2 db tojássárgája
20 dkg cukor
1,5 dl frissen facsart citromlé
2 db citrom héja
2 dl habtejszín
Elkészítés:
A puha vajat fehéredésig keverjük a tojással, cukorral, sóval, majd viszonylag kemény tésztává gyúrjuk a liszttel.
Fóliába csomagolva fél órát pihentetjük a hűtőben.
Kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott 26 cm-es tortaformát úgy, hogy a peremet is befedje. Sütőpapírral befedjük, sütőbabot szórunk rá, és forró sütőben félkészre sütjük. Közben a krémhez minden hozzávalót alaposan összekeverünk.
A tésztát megkenjük egy kissé felvert tojásfehérjével, hogy a krém ne áztassa majd el, és ráöntjük a krémet.
190 fokon sütjük, míg a krém meg nem szilárdul.
Hozzászólás zárolva.