Fügelekvár – Jucus konyhájából
Rákaptunk a fügére! Nemrég egy fantasztikus pitét, most pedig egy pikáns lekvárt készítettünk belőle. A elkészítése nagyon egyszerű, a natúr húsok pedig örömmel várják társként a közös tányérra.
Hozzávalók:
- 3 kg érett füge
- 2 darab narancs leve
- 2 darab citrom leve
- fahéj
- rum aroma
Elkészítés:
az érett fügéket félbevágjuk (ha egészséges akkor még meghámozni se kell) és kb 4o percig főzzük. Hozzáadjuk a rumot, ami „ízlés dolga”, akár ki is hagyható, a kávéskanál fahéjat, valamint a 2 narancs és a 2 citrom levét. Egy kicsit még együtt tovább főzzük, majd amikor elfőtte a levét, üvegekbe rakjuk. (Kb 4-5 fél literes üveg telik meg a lekvárral.)
Ha még nem kóstoltad a fügés piténket, akkor itt az ideje, hogy rákattints a receptjére!
Hozzászólás zárolva.