Fűszeres édesburgonya leves
Az édesburgonya nemcsak nagyon finom, de számtalan pozitív tulajdonsága is van. Rendkívül egészséges, így ajánlom a reform konyhára nyitottaknak. De ha valaki „csak” oda szeretne figyelni az egészségére, nekik is érdemes megismerkedni vele.
Hozzávalók:
850 g édesburgonya,
1 nagy fej vöröshagyma,
kb 2 – 3 cm gyömbér,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál méz,
1 l zöldség alaplé,
250 ml tejszín,
só, őrölt bors,
Díszítéshez 1 csokor friss petrezselyem
Levesbetétnek: pirított tökmag, bacon chips
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A hagymát és a burgonyákat megpucolom, majd a burgonyát kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig cikkekre vágom. A gyömbért megpucolom és nagyon apró kockákra vágom. Egy sütésálló serpenyőbe az összevágott zöldségeket az olajjal és a mézzel együtt összekeverem, sózom, borsozom, majd a sütőben kb fél óra alatt összesütöm. A zöldségeket egy lábosban az alaplével összeforralom, amíg megpuhul, majd a tűzről levéve összeturmixolom és amikor picit lejjebb hűlt, akkor a tejszínt hozzáöntöm.Ízlés szerint még sózom, borsozom, amennyiben szükséges. Kata többi receptjét itt találjátok.
Hozzászólás zárolva.