Gazdag ízű saláta, Gyömbéres csirkemell és Sült alma
Ez egy háromfogásos, kalóriákban nem, de tápértékben gazdag, könnyen emészthető, gyorsan elkészíthető menü. Akinek nincs kedve főzni, de nagyon éhes, mindenképpen próbálja ki!
Desszert: Sült alma narancs öntettel
Hozzávalók (4 személyre)
4 szép alma
150 ml 100%-os narancs dzsúz, vagy frissen facsart narancslé
1 tojás sárgája
Ízlés szerint cukor, vagy édesítőszer
Elkészítés: Hámozzuk meg az almát, majd szúrjuk ki, vagy késsel vágjuk ki magházát, úgy hogy az alma egyben maradjon. Csomagoljuk be alufóliába, ügyesen, hogy a leve ne folyhasson ki, és egy tűzálló tálban, vagy kis tepsiben tegyük bele az előmelegített sütőbe, kb. 45 percre. Ezekután keverjük össze egy fém keverőtálban a narancslét a tojás sárgájával, persze ízlés szerint tegyük hozzá egy kevés cukrot, vagy édesítőszert. Közben egy lábasban forraljunk vizet és a gőzbe állítva a keverőtálba téve kikeverjük. 10-15 perc- A sütőből kivett almákat egyenként állítsuk kis tálba, s öntsük le a "pudinggal". Melegen tálaljuk.
Tipp: az egész menü elkészítését azzal kezdjük, hogy az almákat a sütőbe tesszük. Amíg azok megsülnek, elkészül a menü többi része, s máris asztalhoz ülhetünk!
Jó étvágyat kívánunk!
Hozzászólás zárolva.