Gombás-sajtos pulykaszelet 15 perc alatt
Ebéd vagy vacsora 15 perc alatt? Mindenki álma a percek alatt összeüthető, ízletes és egyszerű fogás. Ez a gombás-sajtos változat tetszés szerinti húsból is készülhet, nem kell feltétlenül a pulykához ragaszkodni.
Hozzávalók
4 vékonyabb pulykamell szelet
(lehet csirkemell vagy sertésfilé is)
40 deka szeletelt csiperkegomba (lehet fagyasztott is)
2 evőkanál zöld pesto
4 evőkanál főzőtejszín
15 deka frissen reszelt kemény sajt
(gouda vagy ementáli)
2 evőkanál vaj
só
teáskanálnyi enyhén csípős pirospaprika
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 220 fokra (légkeverésesnél 200 fokra).
A hússzeleteket megmossuk, „áttöröljük” sóval, és bedörzsöljük pirospaprikával, majd egymás mellé tesszük egy hőálló formába.
A gombát enyhén megsózzuk, és elosztjuk a húson. A pestót és a tejszínt összekeverjük a sajttal, és ráöntjük a hússzeletekre. Kisebb darabokra vágjuk a vajat, és rádobáljuk a tetejére.
Az így elkészített tálat körülbelül 15 percig sütjük a sütő közepes szintjén. Tálalás előtt egy kicsit pihentetjük. Köretként rizst, italként fehérbort ajánlunk hozzá.
Hozzászólás zárolva.