Görög spenótos pite
Popeye kedvence nemcsak a szoksásos módon főzeléknek készíthető el. Ezer módja van, hogy izgalmassá és ízletessé tegyük a spenótot. Receptversenyünk résztvevőitől ezen a héten a kedvenc parajos ételeik leírását várjuk. A görög spenótos pite egy egészen új megközelítése a spenótnak.
1 kg friss spenót
2-3 gerezd fokhagyma
2 el olaj
25 dkg fetasajt
1 tojás
1 csomag mirelit rétestészta
A megmosott spenótot kicsit megvagdossuk, de nem kell nagyon elaprózni.A felmelegített olajba tesszük,fonnyasztjuk, majd mire összeesett beletesszük a tört fokhagymát.Sózzuk,borsozzuk,hagyjuk félig kihűlni.
A réteslapok felét tepsibe terítjük,közte megolajozhatjuk. A kihűlt spenótot összekeverjük a felvert tojással és a kockára vágott feta sajttal.Ráöntjük a réteslapokra és befedjük a másik fél adag lapokkal.Jól lenyomkodjuk a széleket, de akár tojással is összeragaszthatjuk, s ezzel a tetejét is bekenhetjük.
180 fokos sütőben szép piros-barnára sütjük.
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.