Gőzpárlóval jóval ízletesebb és egészségesebb az étel!
Van egy félig tréfás mondás, hogy minden, ami finom, az egészségtelen. Szerencsére ma már egyre kevésbé igaz ez. A technológia fejlődésének meg a szemlélet változásának következtében is egyre több az olyan konyhai készülék, amellyel egészséges módon készíthetjük el az ételeket, és egyre szélesedik azoknak a köre, akik leteszik voksukat az egészséges táplálkozás mellett. A konyhai „technológiai forradalom” pedig segíti őket ebben. Mint például a gőzpárolók.
A beépíthető gőzpárolók
lassan, de biztosan a mai modern konyhák elegáns-praktikus, nélkülözhetetlen darabjaivá válnak. Külső arculatuk és többnyire belső sütőterük is nemesacél, halogén megvilágítással, finom vonalvezetésű, besüllyeszthető kezelőpanellel. A belső tér többnyire három- vagy négyszintű, ami lehetővé teszi, hogy a családi ünnepekre, népes baráti összejövetelekre egy időben elkészíthessük a feltálalandó fogásokat – a különböző ételek illat- és ízanyagai ugyanis nem keverednek egymással –, értékes órákat mentve meg ezzel a konyhában eltöltendő időből.
Az előre beállítható automatikus programok száma is egyre növekszik: a legújabb masináknál már eléri a hetvenet is, melyek között az egyes ételféleségek kímélő párolási-sütési módjához beállíthatók éppúgy megtalálhatók, mint például a már feltálalt ételek tányéron történő újramelegítésére, az ételek melegen tartására, tésztakelesztésre vagy a fagyasztott ételek gyors kiolvasztására valók.
Hozzászólás zárolva.