Facebook hozzászólás
331

Gyors tiramisu

A tiramisu talán a legismertebb és nálunk az egyik legkedveltebb olasz desszert. Oly annyira honosítottuk, variáltuk, hogy lassan a „szülei sem ismernek rá. Az alap-hozzávalókon persze mi sem változtattunk, de az elkészítés idején igen.

Kép: wikimedia

Hozzávalók

50 deka mascarpone tejszínes krémsajt
1 citrom leve
5 evőkanál cukor
16 darab édes keksz
1,5 deci erős feketekávé
6 centiliter konyak
3 evőkanál kakaópor

Elkészítése

A sajtot a citromlével és a cukorral habosra keverjük. A kekszek felét egy formába terítjük, meglocsoljuk a kávé és a konyak felével, majd rásimítjuk a sajtkrém felét. A megmaradt kekszeket egyenletesen a krémre borítjuk, és meglocsoljuk a kávé és a konyak maradék felével. A sajtkrém maradék részével az egészet befedjük, és simára egyengetjük. Mélyhűtőben 15 percig dermesztjük.

A kakaóport rászitáljuk a tányérokra tálalt sütemény tetejére. (Az esetleg még „életben maradt” csokimikulások is remek szolgálatot tehetnek reszelt változatukban a kakaó mellé vagy helyett.)

Tipp: ha málnaidőszakban készítjük, vagy éppen van málna a mélyhűtőben, akkor a sajtkrémbe tehetünk 25 deka pürévé zúzott és áttört málnát is. Kellemes, különleges ízhatást ad a tiramisunknak.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!