Gyors tiramisu
A tiramisu talán a legismertebb és nálunk az egyik legkedveltebb olasz desszert. Oly annyira honosítottuk, variáltuk, hogy lassan a „szülei” sem ismernek rá. Az alap-hozzávalókon persze mi sem változtattunk, de az elkészítés idején igen.
Hozzávalók
50 deka mascarpone tejszínes krémsajt
1 citrom leve
5 evőkanál cukor
16 darab édes keksz
1,5 deci erős feketekávé
6 centiliter konyak
3 evőkanál kakaópor
Elkészítése
A sajtot a citromlével és a cukorral habosra keverjük. A kekszek felét egy formába terítjük, meglocsoljuk a kávé és a konyak felével, majd rásimítjuk a sajtkrém felét. A megmaradt kekszeket egyenletesen a krémre borítjuk, és meglocsoljuk a kávé és a konyak maradék felével. A sajtkrém maradék részével az egészet befedjük, és simára egyengetjük. Mélyhűtőben 15 percig dermesztjük.
A kakaóport rászitáljuk a tányérokra tálalt sütemény tetejére. (Az esetleg még „életben maradt” csokimikulások is remek szolgálatot tehetnek reszelt változatukban a kakaó mellé vagy helyett.)
Tipp: ha málnaidőszakban készítjük, vagy éppen van málna a mélyhűtőben, akkor a sajtkrémbe tehetünk 25 deka pürévé zúzott és áttört málnát is. Kellemes, különleges ízhatást ad a tiramisunknak.
Hozzászólás zárolva.