Facebook hozzászólás
269

Házi trüffel

A kézzel készült bonbonok, csokoládék reneszánszát éljük.Ha kakaóbabot nem is tudunk otthon pirítani, a táblás csokikból dekoratív finomságokat némi pepecseléssel könnyedén készíthetünk. Ízeinket kitalálhatjuk mi magunk, itt egy alaprecept.

Hozzávalók:

40 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú legyen!)

2 dl tejszín

5 dkg vaj

ízesítéshez: aszalt gyümölcs vagy aroma

díszítéshez: kókusz reszelék, vágott mandula vagy kakaópor (nem cukrozott)

 

A tejszínt melegítsük meg (ne forraljuk) és olvasszuk fel benne a darabokra tört csokoládét. Keverjük homogén masszává, ha kézmeleg, akkor mehet bele a vaj. Ezzel is dolgozzuk össze alaposan. Kész is az alapmassza.

Keverhetünk hozzá kész aromákat (rum, vanília, puncs, ízlés szerint) vagy aszalt és apróra vágott vagy ledarált gyümölcsöt, Én narancslével (frissen facsartból 5-6 evőkanál) is próbáltam. Ezeket a vaj után dolgozzuk bele a még langyos masszába.

Ha kicsit megszilárdult, jöhet a formázás, vizes kézzel gömböket gyúrunk. Ezeket hengergethetjük kakaóba vagy kókuszba esetleg mandulába. Érdemes kis bonbon kapszlikba tenni az elkészült darabokat, így nem ragadnak össze.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 455

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!